7.09.2008

Old is gold

I just have some thing with anything old.
The story behind things, behind old pictures.
Who were these people, what were they thinking?
What was it like to live in that decade?
How did it smell outside?
(I always smell at old things, very weird, i know..)

History has always been my favourite class in school, i was all ears when my teacher told long stories about for example the old Soviet Union, while my classmates were bored to death.

Anyone knows what i mean, or am i really the only one?

Dublin, 1963


Rita Hayworth, 1951


Italy, 1951


Julia Margaret Cameron, 1875

Paris, 1906
Untitled, 1950's
17 comments:

S.C. said...

I totally understand what you mean. I love old movies, old trends, old music and the list could go on. I actually believe that old is the new new. :) Thanks for your comment. I add you to my links!

onomatopoeia. said...

Ik herken het helemaal. Geschiedenis fascineert me werkelijk mateloos. Er zijn eigenlijk maar weinig periodes die ik niet interessant vind. Het is dan niet zozeer de persoonlijke meer gedetailleerde kant zoals jij beschrijft, hoewel het er in zekere mate wel mee te maken heeft, maar ik ben vooral geinteresseerd in het politieke gedeelte en de gevolgen daarvan. Ik kan het niet goed uitleggen zonder met semi intellectuele termen te gaan smijten (en ik wil liever niet al te pretentieus over komen :p), maar ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel ;)

stilettostetico said...

"Black § White" is Timeless, and is the better way to capture a (by definition) fleeting, volatile moment . . . There is a Soul, an Universe behind old Pictures, a (captivating) Historic relevance . . .

Bien à Toi, Antoine

Heart in a cage said...

Oh, ik houd van geschiedenis! Het is dan ook niet voor niets mijn favoriete vak. Vele klasgenoten begrijpen me alleen niet haha, zoals jij al een soort van zei.;)

Mila said...

Thanks guys!

Onomatopoeia: ja, ik snap zeker wat je bedoelt. Om heel eerlijk te zijn, vind ik het best heerlijk zo af en toe met semi-intellectuele termen te smijten. ;)
Soms kan dat de boel net een tikkeltje interessanter maken.
Wat betreft die politieke kant, zeer ineressant, dat ben ik met je eens. Maar juist die politieke (en economische kant daaruit voortvloeiend) kunnen me zo mateloos boos maken! Maar dat geldt zeer zeker niet alleen voor de historie, datzelfde geldt (helaas) voor de tijd waarin wij nu leven.

Wie weet kunnen we eens face to face met (semi) intellectuele termen smijten. ;) Daar zouden wel eens hele interessante (en gezellige!) gesprekken uit kunnen komen.

jenn said...

I totally agree. I always wonder what people thought about the world and the things they had. I love museums, they are just amazing. The things that people came up with..things that we just expect, it is genius.

colette rose said...

GOD these are wonderful! Hope you are well.
xoxo

cottontree said...

hello dear! thank you for the nice comments on my blog. everytime i visit your blog i find beautiful things.

i especially enjoyed this post, black and white pictures are make me want to go back to the past. :)

Janneke said...

Dat 'geschiedenis-is-mijn-lievelings-vak' gedeelte deel ik niet zo met je, maar oude spulletjes en foto's fascineren met daarentegen enorm. Of is dat heel tegenstrijdig?

onomatopoeia. said...

Haha ja dat heeft soms zeker zijn charme.
Ik kan me helemaal vinden in wat je zegt, en om die reden kijk ik ook niet meer naar het journaal. Ik ben misschien niet zo geinformeerd als voorheen maar ik wind me zo op over de toestand van de wereld dat het beter is als ik er niet constant mee geconfronteerd wordt. Stom genoeg kan ik echt enorm van slag raken door al die visuele indrukken. Het is vooral frustrerend om te zien dat men precies dezelfde fouten maakt als in het verleden en tegelijkertijd een andere uitkomst verwacht.

Ik besefte trouwens, nadat ik mijn vorige reactie geschreven had, dat het niet helemaal klopte. Die politieke fascinatie geldt vooral vanaf de Franse revolutie, maar wanneer het de Grieken/Romeinen/Maya’s/etc betreft neig ik wel meer naar een voorkeur voor de culturele kant. Toen ik jonger was (dat moet een jaar of 10 geleden zijn geweest), was ik bijvoorbeeld helemaal gek van de Maya’s en Inca’s. Ik had vreemde interesses voor mijn leeftijd haha :p

Dat klinkt goed, ik kan me voorstellen dat dat inderdaad très interessant en gezellig zou zijn! Als je wilt kun je me wel toevoegen of msn (mijn mail staat op mijn blog), niet echt face to face, maar je moet ergens beginnen ;)

danica said...

Oh yes! The little narratives and hidden stories in old objects are always so special. This is such a lovely post, mila :)

P.S I tend to smell things too!

Mila said...

I am so happy when i read the great reactions. You do actually know what i mean!
Thank you all so much!

Onomatopeia: i will.... ;)

NINA said...

Snap het helemaal, ik ben ook altijd zeer geboeid geweest tijdens de - voor anderen saaie - lessen geschiedenis :) Geweldige foto's!

Cecilia said...

i love these pictures. especially the second, it's so classic.

STYLE AND THE CITY - PARIS said...

you are damned right

i miss so much my childhood

our times are less creative and fun and friendly than before...

my english is not fluent enough to express all what i fell when i watch you photos

thank you

I wish you a great evening
cheers from Paris

Kamel
STYLE AND THE CITY . COM - PARIS

cottontree said...

Hello dear, it's me again!
If you don't mind, I'm tagging you to share with us six things that you like today. If you'd like! :)

Anonymous said...

Ja, waarschijnlijk dus het is